Boosheid is ook liefde

with Geen reacties

 

Een grapje? Hoe kan liefde, iets moois en aanlokkelijk, nu ook boosheid inhouden? Boosheid is toch helemaal niet fijn en kan mensen van elkaar verwijderen?hartboos

Wanneer we dieper gaan kijken en voelen kunnen we zien dat boosheid onder haar oppervlak verdriet en teleurstelling verbergt. Verdriet om de versluiering van liefde. Verdriet om liefdeloosheid. Deze emoties zijn hulpmiddelen van onszelf om te kunnen voelen dat we niet in contact zijn met het mooie zachte en helende deel van onszelf. We zitten even op een zijspoor en dat mag. Maar liefde is altijd aanwezig. Alles is liefde en die liefde roept ons altijd terug naar de hoofdweg, wanneer we anders kijken. De chaos toont de weg naar de orde. In het donker kunnen we het licht beter zien.

Wanneer iemand boos op me is, of ik voel boosheid naar een ander, zie ik in het spiegelbeeld mijn eigen boosheid. Kan ik mij nog geliefd voelen wanneer ik boos ben op mezelf? Kan ik dat gelaat van liefde ook toelaten, dat een ander mij  onvoorwaardelijk laat zien wat ik zelf nog mag helen, vergeven, toestaan, liefhebben? De ander toont mij waar ik om heb gevraagd. Dat is de wet van de actie en reactie, de wet van de aantrekking, die op het onbewuste niveau, heel trouw, onze metgezel is.

Boosheid is ook liefde.  Dank je dat je dat liet zien. Sorry. Vergeef me.  Ik hou van je.

Iedere keer als je een probleem hebt, ben jij erbij.. –   Dr. Hew Len

Leave a Reply