Jezelf zijn.. een illusie?

with Geen reacties

“Wees toch lekker jezelf joh..” hoor je wel eens iemand zeggen, wanneer het gaat over je eigen zin doen, je nergens wat van aantrekken en alle commentaar en kritiek langs je heen laten glijden.

Jezelf zijn?

Dan vraag ik me af: kan iemand “zichzelf wel zijn”? Loopt er op de wereld wel een-iemand rond die he-le-maal zichzelf is? Dit wil zeggen: zonder ook maar één angstje of bezorgdheid, zonder één piekermoment en helemaal vrij van beslommeringen? Iemand die zich vol-ledig bewust is van zijn of haar eigen stralende licht (dat we allen immers zijn)? Iemand zonder één maskerade, verstoptechniek of overlevingsmechanisme?

Ik weet niet zoveel, maar dat weet ik wel zeker: die iemand bestaat niet. Mensenzielen zijn onbewust op aarde gekomen om zich hun eigen licht te her-inneren, en dat valt niet mee. “Lekker jezelf zijn” is de grootste illusie.zelfliefde

Misschien is  Anita Moorjani wel zichzelf: tijdens haar dood-ervaring in de zielenwereld heeft ze mogen zien hoe stralend ze was. Ze kwam terug op de aarde en was op slag genezen van haar terminale ziekte omdat ze de negatieve overtuigingen die ze voordien over zichzelf had gekoesterd, had losgelaten. 

Wanneer zijn we dan echt ons-zelf?

Volgens mij kunnen we deze “staat van zijn” het best benaderen wanneer we onszelf zoveel mogelijk bevrijden van angsten en negatieve overtuigingen over onszelf.  Dat is een hele opgave voor mensen omdat ze veelal heel negatieve zelfbeelden hebben (niet goed genoeg – niet mooi genoeg – niet succesvol genoeg – …). Die geloofssystemen zitten verankerd in hun persoonlijkheid en veroorzaken allerlei angsten, bijvoorbeeld: bang voor afwijzing, niet geliefd te zijn en in de steek gelaten te worden, bang om  behoeften te uiten, de stem te laten horen, zichzelf te laten zien en  bang om zich te verbinden…, om er maar enkele te noemen. 

Daarbij komen nog eens collectieve negatieve ideëen over hoe het leven is, bijvoorbeeld: oud worden is aftakelen, financiële rijkdom is niet voor mij, het gras is groener bij de buren, het is de schuld van de ander enz. Wat een gevangenis! Daardoor gaat het leven aan ons voorbij. Maar deze obstakels zijn ook net de sleutel on innerlijke deuren te kunnen opnenen. Alles begint bij onszelf. Echt leiderschap begint bij onszelf kunnen leiden.

Creatie

Ons leven wordt geboetseerd door onze gedachten- en gevoelswereld. Energie maakt immers materie: wat wij denken zullen wij creëren. Wat wij zaaien zullen wij oogsten. Negatief denken is een meedogenloze spiraal naar ongelukkig zijn. Mooie gedachten en gevoelens brengen ons dichter bij ons echte zelf. Wij trekken in ons leven de situaties en mensen naar ons toe die ons helpen om onszelf te leren kennen. Dit is geen zweverige new-age-taal maar exacte wetenschap. Het universum beantwoordt aan heel specifieke wetten en regels en wanneer we die regels kennen en ze toepassen in ons leven is alles mogelijk.  challenges

Luisteren 

Een mens gebruikt slechts 10% van zijn bewustzijnsvermogen, en dat terwijl onze miljarden hersencellen elke milliseconde actief zijn. Wordt het geen tijd om anders naar onszelf en de wereld te kijken en ons bewust te worden van ons licht? Wij zijn tot veel meer in staat dan we kunnen bedenken. Mensen hebben duizend wensen, maar krijgen op hun pad wat ze nodig hebben voor hun evolutie. Het leven is een spiegelpaleis en wij krijgen situaties, ervaringen en mensen op onze weg die onze leraars zijn. Zo zal iemand die jou onrespectvol behandelt jou onbewust uitnodigen tot meer zelfrespect en het stellen van gezonde grenzen. Wanneer je je niet gelukkig voelt is dat iets waar je altijd zelf wat kan aan doen. Durf jij in zelfonderzoek te gaan om jouw blinde vlek(ken) te zien en een beter mens te worden? De uitspraak “zo ben ik nu eenmaal” gaat helemaal niet op. Elk mens is in staat om een beter mens te worden wanneer hij daarvoor kiest en durft luisteren naar zichzelf en zijn omgeving. Dat is bovendien onze ultieme levensopdracht: onszelf ontdoen van alle belemmeringen en weerstanden die ons weghouden bij onze lichtkern, onze goddelijke sprankel. Dat dienen we zelf te doen, maar niet alleen.

Liefde

Maar we mogen onze weerstanden eerst met liefde omringen. Die hebben we immers niet voor niets geïnstalleerd. Gelukkig hoeven we niet voor altijd het slachtoffer te zijn van onze eigen maskerades. Zelfliefde kan ons verlossen van de illusies. Zo worden we steeds meer ons echte zelf.

Hoe (zelf)liefde en verbinding met je bron wetenschappelijk te verklaren is kan je komen beluisteren tijdens de lezingen die ik geef. Wanneer je zelf wenst te ervaren wat deze verbinding met jou doet ben je welkom in de workshops. De agenda wordt regelmatig aangepast dus er is vast wel iets in jouw buurt http://www.goedele-vercnocke.com/agenda

De eerstvolgende lezing is in de boekhandel Palaya in ‘s-Hertogenbosch op zondag 18 december 2016 om 14u. De eerstvolgende workshop gaat door in Holsbeek op zondag 8 januari 2017.

Inschrijven via mail goedelevercocke@yahoo.com ofwel telefonisch bij Goedele: 0032 (0)485 31 01 01

Misschien tot dan?choices

Leave a Reply