Zelfliefde en eigenliefde

with Geen reacties

 

Krachtig en in één zin beschrijft Marianne Williamson het verschil tussen zelfliefde en eigenliefde. Zelf heb ik daar wat meer woorden voor nodig en die woorden zijn evenredig met de tijd die ik erover deed om te beseffen wat zelfliefde werkelijk is. Maar niet bang zijn: dit artikel is maar 3 minuten lezen.. 

vrijdheid

De ontdekking was zo fascinerend dat ik mijn ervaringen niet voor mezelf mag of kan houden. Daarom heb ik er een boek over geschreven (‘Liefde ontmaskert – Ontdek een geheim pad naar jezelf ‘ verscheen in november) en geef ik lezingen en workshops/trainingen om te delen wat mijn leven zo mooi veranderd heeft. Misschien mag ik jou ook inspireren?

‘Je moet van jezelf houden’ wordt er vaak geroepen, maar wat betekent dat eigenlijk? Heeft het te maken met je veilig en angstvallig te beschermen voor mogelijke bedreigingen uit de boze wereld? Heeft het te maken met zoveel mogelijk uit het leven te halen, maakt niet uit hoe? Is het terug te voeren tot de laatste nieuwe versie van de iPhone (die je toch wel hebt verdiend met je harde werken) of met de mode op de voet volgen? 

Alle surrogaten die we uit de buitenwereld naar ons toe willen halen zijn vulling van de innerlijke leegte. En die werd, voor mij althans, gevormd door mijn beperkende overtuigingen over mezelf: ‘Ik ben niet goed genoeg, ik ben niet wat ze van mij verwachten…’. Als kind was ik me daar niet van bewust. Maar het heeft behoorlijk was jaren geduurd eer ik besefte dat ik mijn leegte zelf in stand hield en er dus constant vulling moest voor vinden. Dan pas ga je op een egoïstische manier ‘eigenliefde beoefenen’. Want je bent gefocust op de ander, op de buitenwereld die ‘jou iets moet geven’, de focus ligt op nemen en krijgen. Het verschil met een holle tand is dat een tand niet zo snel terug groeit, de menselijke persoonlijkheid kan dat wel!  

hart

 

Zelfliefde is gebaseerd op het aanboren van je eigen bron, je eigen licht durven zien, jezelf waarderen en dat ook uitstralen. Dan pas kan je ook gaan ‘geven’, omdat je dan geeft vanuit volheid en niet om wat terug te krijgen. Alles wat je zo graag wenst komt dan vanzelf naar je toe en je hoeft niet meer op zoek te gaan naar liefde en erkenning. Dan ben je aan het creëren, niet met je onbewuste saboteurs (die jou brengen wat je niet wilt), maar met je bewuste zijn (dat jouw diepste dromen waarmaakt). Het zijn enkel je eigen angsten, je eigen beperkende overtuigingen die jouw leven beperken! Maar die kan je veranderen…gelukkig ben jij daarover de baas. Je hebt jezelf aan banden gelegd, het was niet de buitenwereld die dat deed.

Hoe werkt dat nu eigenlijk? Wens jij de wetenschappelijke achtergronden te kennen die ons leven bepalen en korte metten maken met al die zweverigheid? Wou jij ook wel eens weten hoe het komt dat wetenschap en spiritualiteit niet zoveel van elkaar verschillen als je misschien denkt? Kom dan luisteren, je zal vernemen:

– hoe je gezond kan worden en blijven (je lichaam volgt jouw energie)

– wat het precies betekent om je hart te volgen en hoe je dat doet (verwonder je wat (jouw) liefde jou kan brengen)

– hoe je je angsten in enkele minuten kan transformeren (jawel)

– hoe je je onderbewuste kan beïnvloeden om af te rekenen met oude patronen (angsten, verslavingen, gedrag, …)

– hoe je kan creëren wat je diepste wens is (vanuit je hart en niet enkel vanuit je brein)

De agenda van lezingen en trainingen in België en Nederland kan je vinden op:

http://www.goedele-vercnocke.com/agenda

Misschien zie ik je wel eens?

water2

Leave a Reply